Vanliga Frågor

Måste jag anmäla mig/mitt barn innan jag/vi kommer? Vart anmäler jag?

Nej, man behöver inte föranmäla - det är bara att komma och prova på! Vi tar inte emot föranmälningar! Alla får plats!

När startar terminen?

Terminen startar normalt runt 15 Januari och 20 Augusti. Håll ett öga på Nyheter för att se exakta datum.

Kan vi börja mitt i terminen / efter terminens start?

Ja det går bra - vi har rullande intagning! Prata med din tränare angående terminsavgiften.

Vad kostar det att träna (2020)?

Förbundsavgifter och skadeförsäkring är inkluderad i priserna nedan: 500 kr/termin för 7-12 år 500 kr/termin för 13-18 år eller studerande 300 kr/termin för "föräldraträning" (förälder som bara tränar pass med sitt barn/ungdom) 500 kr/termin för studerande över 18 år 900 kr/termin för övriga

Vart ska jag skicka pengarna?

Glöm inte att man måste skriva personnummer när man betalar! Medlemsavgifter: swisha 1230924753 för betalning av medlemsavgifter
OBS! Glöm inte att skriva ditt eller ditt barns personnummer som referens Givetvis går det fortfarande bra att betala via klubbens PG konto 22 8823-1 Betalning av dräkter mm: swisha 1231794684 för betalning av dräkter, bälten, graderingshäfte och JKA märke. OBS! Glöm inte att skriva vad betalningen gäller
Betalning av dryck: Swisha 1235789227 för betalning av kaffe och dryck

Vad kostar dräkt och utrustning?

En dräkt håller i flera år. Ingen annan utrustning behöver köpas. 350 kr (ca.) dräkt till barn 500 kr (ca.) dräkt till vuxna

Hur länge är man barn?

I barngruppen tränar man mellan 7 och 12 år. I ungdomsgruppen är man välkommen mellan 13 och 17 år. I vuxengrupperna tränar alla från 13 år och uppåt. Föräldrar till barn och ungdomar är varmt välkomna att träna på sina barns träningspass!

Hur ofta bör jag / får jag / får mitt barn träna i veckan?

Man tränar så ofta eller lite man vill. Minst 2 ggr/vecka är vanligt. Ju mer desto bättre! Fem dagar i veckan hålls träning i vår egen dojo, Skiffervägen 102. Torsdagspasset leds jämna veckor av Fredrik. Udda veckor håller Torbjörn i torsdagsträningen, och fokuserar på kumite med tävlingsinriktning. Sensei Hedlund håller i träningen på tisdagar. Vi som tränar i Lund har dessutom möjlighet att utan extra kostnad delta i Sensei Hedlunds träningspass måndagar, onsdagar och fredagar på Enighet i Malmö. På måndagar tränar barnen i Klostergårdens gymnastiksal.

Mitt barn fyller snart 5/6/7 år - går det bra att prova på att träna ändå?

Barn startar normalt vid 7 års ålder, men alla som vill får prova på! Om barnen är mogna nog att följa med i träningen, och tycker det är roligt, så är de välkomna! Det brukar lösa sig själv.

Måste föräldrar träna med barnen?

Nej, det är absolut frivilligt och bara ännu ett sätt att träna på! Men de föräldrar som tränar med sina barn uttrycker att de tycker det är jätteroligt, och barnen tycker det är roligt också. Man kan alltid prova på!

Vad har man på sig när man tränar?

Innan man har köpt dräkt, och medan man provar på, tränar man i vanliga träningskläder - tex mjukisbyxor och T-shirt. Man tränar karate barfota!

Var köper jag dräkt?

Man kan köpa dräkt genom klubben. Prata med din tränare som hjälper dig! Man lägger en beställning och betalar i förväg, sedan kommmer dräkten efter ca 1 vecka. Vi har många olika dräkter till varierande priser, för både barn och vuxna.

Jag kommer från en annan stil av Karate, eller annan Shotokan förening. Får jag träna med er? Får jag behålla mitt bälte?

Alla är välkomna att träna med oss! Vi respekterar alla stilar och du får behålla ditt bälte. Vill du gradera inom JKA bedöms din tidigare kunskap/stil/förening individuellt av huvudtränaren.

Vad är det för krav som gäller vid gradering?

Karate är ett sätt att leva där man i sin karateträning strävar efter att utveckla sin karaktär genom att söka perfektionen i teknikerna. Man behöver inte gradera utan kan träna i sin egen takt och för sin egen utveckling.
Om man ska gradera från 2 kyu och uppåt ska man säga till sin tränare eller maila kingen50@gmail.com inom 2 veckor i början av terminen.
Kom också ihåg att det finns graderingshäften att köpa
Ni hittar graderingskrav här!

Hur behandlar LUKK personuppgifter?

Inom Lunds Karateklubb behandlar vi en mängd personuppgifter. De används bland annat till att hålla ordning i medlemsregister, fördela ekonomiska stöd eller arrangera tävlingar och utbildningar.

Det finns särskilda regler för hur personuppgifter ska hanteras på ett tryggt och säkert sätt. Den 25 maj 2018 kommer personuppgiftslagen ersättas av den nya dataskyddsförordningen (GDPR), vilket gör att kraven förändras något. Med anledning av dessa förändringar har vi kompletterat medlemsvillkoren med en integritetspolicy. Den beskriver mer utförligt hur och varför vi sparar dina personuppgifter samt vilka rättigheter du har.

Våra Sponsorer

lunds nation.png
cloudo.jpg
bevakningsgruppen.png

BESÖK VÅR DOJO

Skiffervägen 102

BESÖK VÅR TRÄNINGSLOKAL NR 2

Klostergårdsskolan
Nordanväg 13

Member JKA Sweden

Japan Karate Association

© Copyright 2018-20 | Lunds karateklubb Allt material på denna webbsida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.