top of page
 • Måste jag anmäla mig/mitt barn innan jag/vi kommer? Vart anmäler jag?
  Nej, man behöver inte föranmäla - det är bara att komma och prova på! Vi tar inte emot föranmälningar! Alla får plats!
 • Jag / mitt barn ligger vid gränsen åldersmässigt för en träningsgrupp (t.ex. 12 år och fyller 13 snart). I vilken grupp ska man börja?
  Det går bra att prova sig fram. Man kan starta i den lägre gruppen och sedan flytta upp, eller starta i den övre gruppen, och sedan flytta ner om det blir för mycket på en gång. Man kan flytta fritt mellan grupper.
 • Tiderna för nybörjare/avancerad/annat är t.ex. 16-17 måndagar och onsdagar, vilket inte är möjligt för mig som arbetar/pluggar/reser etc. Finns det möjlighet att vi kan vara med på något annat pass som har andra tider?
  Man får vara med i vilka pass man vill under hela vecka, upp till den grad man är graderad. Som nybörjare finns det flera pass i veckan man kan vara med i.
 • När startar terminen?
  Terminen startar normalt runt 15 Januari och 20 Augusti. Håll ett öga på nyheterna på höger sida av förstasidan.
 • Kan vi börja mitt i terminen / efter terminens start?
  Ja det går bra - vi har rullande intagning! Prata med din tränare angående terminsavgiften.
 • Vad kostar det att träna (2023)?
  Förbundsavgifter och skadeförsäkring är inkluderad i priserna nedan: Medlemsavgift: 100 kronor per medlem och år Träningsavgifter: 400 kr/termin för personer med funktionsnedsättningar/pass på tisdagar 400 kr/termin för seniorer/pass på tisdagar 550 kr/termin för 7 - 12 år 550 kr/termin för 13 - 18 år eller studerande 350 kr/termin för "föräldraträning" (föräldrar som bara tränar pass med sitt barn/ungdom 950 kr/termin för övriga Nu finns det QR-koder för de olika betalningarna på informationslapparna i dojon Medlemsavgifter : swisha 1230924753 för betalning av medlemsavgifter OBS! Glöm inte att skriva ditt eller ditt barns personnummer som referens Givetvis går det fortfarande bra att betala via klubbens PG konto 22 8823-1 Betalning av dräkter mm: swisha 1231794684 för betalning av dräkter, bälten, graderingshäfte och JKA märke OBS! Glöm inte att skriva vad betalningen gäller Betalning av dryck : swisha 1235789227 för betalning av kaffe och dryck Avgiften ska betalas en vecka efter första träningspasset och för våra tidigare medlemmar ska den vara betald senast en månad efter terminsstart.
 • Vart ska jag skicka pengarna?
  Nu finns det QR-koder för de olika betalningarna på informationslapparna i dojon Medlemsavgifter : swisha 1230924753 för betalning av medlemsavgifter OBS! Glöm inte att skriva ditt eller ditt barns personnummer som referens Givetvis går det fortfarande bra att betala via klubbens PG konto 22 8823-1 Betalning av dräkter mm: swisha 1231794684 för betalning av dräkter, bälten, graderingshäfte och JKA märke OBS! Glöm inte att skriva vad betalningen gäller Betalning av dryck : swisha 1235789227 för betalning av kaffe och dryck Avgifter från och med VT2021 550 kr/termin för 7 - 12 år 550 kr/termin för 13 - 18 år eller studerande 350 kr/termin för "föräldraträning" (föräldrar som bara tränar pass med sitt barn/ungdom 950 kr/termin för övriga Avgiften ska betalas en vecka efter första träningspasset och för våra tidigare medlemmar ska den vara betald senast en månad efter terminsstart.
 • Vad kostar dräkt och utrustning?
  En dräkt håller i flera år. Ni hittar prislista för 2023 här. Vill ni beställa dräkt eller bälte? Maila Tomas, kingen50@gmail.com
 • Hur länge är man barn?
  I barngruppen tränar man mellan 7 och 12 år. I ungdomsgruppen är man välkommen mellan 13 och 17 år. I vuxengrupperna tränar alla från 13 år och uppåt. Föräldrar till barn och ungdomar är varmt välkomna att träna på sina barns träningspass!
 • Hur ofta bör jag / får jag / får mitt barn träna i veckan?
  Man tränar så ofta eller lite man vill. Minst 2 ggr/vecka är vanligt. Ju mer desto bättre! Sex dagar i veckan hålls träning i vår egen dojo, Skiffervägen 102.
 • Mitt barn fyller snart 5/6/7 år - går det bra att prova på att träna ändå?
  Barn startar normalt vid 7 års ålder, men alla som vill får prova på! Om barnen är mogna nog att följa med i träningen, och tycker det är roligt, så är de välkomna! Det brukar lösa sig själv.
 • Måste föräldrar träna med barnen?
  Nej, det är absolut frivilligt och bara ännu ett sätt att träna på! Men de föräldrar som tränar med sina barn uttrycker att de tycker det är jätteroligt, och barnen tycker det är roligt också. Man kan alltid prova på!
 • Vad har man på sig när man tränar?
  Innan man har köpt dräkt, och medan man provar på, tränar man i vanliga träningskläder - tex mjukisbyxor och T-shirt. Man tränar karate barfota!
 • Var köper jag dräkt?
  Man kan köpa dräkt genom klubben. Prata med din tränare som hjälper dig! Man lägger en beställning och betalar i förväg, sedan kommmer dräkten efter ca 1 vecka. Vi har många olika dräkter till varierande priser, för både barn och vuxna. En dräkt håller i flera år. 350 kr (ca.) dräkt till barn ​ 500 kr (ca.) dräkt till vuxna Vill ni beställa dräkt eller bälte? Maila Tomas, kingen50@gmail.com
 • Jag kommer från en annan stil av Karate, eller annan Shotokan förening. Får jag träna med er? Får jag behålla mitt bälte?"
  Alla är välkomna att träna med oss! Vi respekterar alla stilar och du får behålla ditt bälte. Vill du gradera inom JKA bedöms din tidigare kunskap/stil/förening individuellt av huvudtränaren.
 • Jag har tränat karate tidigare i livet, kanske graderat och haft avancerat bälte, men glömt mycket, vilken grupp ska jag starta i?
  Man får starta i vilken grupp man vill (som man är graderad till). Man får lov att prova sig fram. Det kan t.ex. vara en bra idé att träna i en grupp med nybörjare ett par gånger och sedan flytta upp när man kommit igång. Man får flytta fritt bland grupper.
 • Vad är det för krav som gäller vid gradering?
  Karate är ett sätt att leva där man i sin karateträning strävar efter att utveckla sin karaktär genom att söka perfektionen i teknikerna. Man behöver inte gradera utan kan träna i sin egen takt och för sin egen utveckling. Om man ska gradera från 2 kyu och uppåt ska man säga till sin tränare eller maila kingen50@gmail.com inom 2 veckor i början av terminen. Kom också ihåg att det finns graderingshäften att köpa Ni hittar graderingskrav här!
 • Hur behandlar LUKK personuppgifter?
  Inom Lunds Karateklubb behandlar vi en mängd personuppgifter. De används bland annat till att hålla ordning i medlemsregister, fördela ekonomiska stöd eller arrangera tävlingar och utbildningar. Det finns särskilda regler för hur personuppgifter ska hanteras på ett tryggt och säkert sätt. Den 25 maj 2018 kommer personuppgiftslagen ersättas av den nya dataskyddsförordningen (GDPR), vilket gör att kraven förändras något. Med anledning av dessa förändringar har vi kompletterat medlemsvillkoren med en integritetspolicy. Den beskriver mer utförligt hur och varför vi sparar dina personuppgifter samt vilka rättigheter du har.
bottom of page